Nosztalgia Találkozó - Jármű szabályzat

A rendezvény, SZOCIJÁRMŰ kiállítás és találkozó, melyet a nosztalgia jegyében szervezünk, mint egy múltidézésként.

Milyen típusú járműveket várunk?

A szoci járműveken a szocializmus időszakának magyarországi járműparkját értjük. Az általunk szervezett kiállítás fő célja, a '60-as, a '70-es, és a '80-as évek közlekedési eszközeinek korhű bemutatása, a nosztalgiázás (Nem összetévesztendő a retroval!), az "időutazás"! 

A szocializmus időszakában az ismert, KGST országokban gyártott járművek mellett természetesen voltak egyéb, meghatározó típusok, mint például a "bogárhátú", a "bakancs", vagy a "kacsa" is, de említhetném az 500-as vagy a 850-es Fiat-ot is - a teljesség igénye nélkül - amik, ugye nem szoci gyártmányok voltak, de mégis jellemzőek voltak a Kádár-korszak hétköznapjaira. Természetesen ebben az időben is megfordult mindenféle-fajta "nyugati" és amerikai jármű is, de nem tartoztak jellemzően az utcaképhez!

Milyen jellegű járművek képviselik esetünkben a nosztalgiát?

Szeretnénk, ha kiállításunkkal egy használtautó piaci életkép elevenedne meg a '60-as, '70-es, és '80-as évek Magyarországáról. Elvárásunk a gyári kivitel, a "tuning", az átalakítás, az átépítés ebben az esetben nem megengedett. A járműveknek meg kell felelnie a gyári jellegnek, az akkori kor követelményeinek. A "tuning" ebben az esetben az olyan látható átalakítás, ami nem lehetett jellemző a fentebb említett korra. Jellegüket tekintve, bele kell férni a Magyar Népköztársaság általános gépjármű parkjának arculatába.

Szoci autóm van, de alufelnivel szerelt, vagy "porig ültetett", esetleg sötétített üvegű, "tuningolt".

Amely járművek nem férnek bele a fent említett kategóriába, azoknak a belső területen biztosítunk helyet, az Egyéb veterán parkolóban. Ők se regisztrálva nem lesznek, se a belső kiállítási területre nem tudnak majd beállni, hisz nem a szoci érára jellemző járművek!

A rendezőség a helyszínen az egyéni elbírálás és besorolás jogát fenntartja magának!